به منظور بهبود کیفیت زندگی و دستیابی به راه حلهای مناسب برای رفع نیازهای زنان تحت پوشش، کارگاهی یک روزه با عنوان «مدیریت زندگی» با حضور زنان سرپرست خانوار و با هدایت اساتید محترم آقایان اسماعیلی و منافزاده پنجشنبه ۲۲آذر ۱۳۹۷ در محل دفتر بنیاد برگزار شد.
در آغاز در رابطه با چیستی مدیریت زندگی و تاثیرات آن بر افزایش کیفیت زندگی و اینکه چطور میتوان در مقابله با موانع و مشکلات زندگی و نیز یافتن راه حل مناسب از این مهارت بهره برد، توضیحات مقدماتی ارایه شد. قبل از شروع برنامه از حاضران خواسته شد تا در رابطه با تجارب خود از حضور در این کارگاهها و اثرات آن در زندگی خود صحبت کنند. کسب تجربه، کمک به رفتار بهتر با فرزندان، درک مشکلات دیگران و استفاده از تجربیات آنها، افزایش اعتماد به نفس برای رسیدن به زندگی بهتر، انتخاب درستتر، تغییر روش زندگی، پیشگیری از انباشته شدن مشکلات و گرههای زندگی، افزایش اطلاعات و آگاهی، پذیرش واقعیتها، قانونمند شدن در زندگی و … مطالبی بود که حاضران در جلسه با یکدیگر به اشتراک گذاشتند.
در بحث مدیریت زندگی، یکی از نکات مهم برای مدیریت درست، پیش بینی و واکنش مناسب در برابر مشکلات زندگی و موانعی است که در مسیر با آن مواجه می شویم. از جمله واکنشهایی که در مواجهه با این تعارضها نشان می دهیم میتوان به انتقاد کردن، جبهه گیری، توهین، تحقیر و رفتارهای قهرآمیز اشاره کرد که پیامد آنها افزایش تنش در زندگی و عدم تعادل می شود. در زندگی روزمره همیشه بین خواستهها و داشتهها تعارض وجود دارد ولی آگاهی از اینکه ۶۹درصد از تعارضاتی که با آنها رو به رو میشویم در واقع خارج از کنترل ما و حل نشدنی است، میتواند این نتیجه منطقی را در برداشته باشد که به جای به دنبال خودکشاندن این موانع باید آنها را رها کرد؛ به تعبیر دیگر با پذیرفتن این مسئله، پیدا کردن راه حل برای ۳۱درصد از موانع باقیمانده تسهیل می شود و برای حل مشکلات با صبور بودن و برنامه ریزی صحیح، افزایش اطلاعات و آگاهی، مشورت کردن و کمک گرفتن از دیگران در عین حال متکی نشدن به آنها، هدفمند بودن، تعیین ارزشها و اولویت بندی مسائل و خلاقیت میتوان به یک برنامه قابل اجرا برای زندگی دست پیدا کرد. در نهایت رسیدن به آرامش، نشانه مدیریت صحیح در زندگی خواهد بود. در ادامه کارگاه برگهای حاوی سوالاتی در مورد تعارضهای مدیریت زندگی بین حاضران توزیع شد و در پی آن بحث و گفتگوهای جمعی در رابطه با سوالات طرح شده انجام شد.
با توجه به مهم بودن رعایت پایه و اصول گفتگو که شامل پرسشگری، سکوت در زمان مناسب و گوش دادن و پذیرش و همدلی است، مجددا توضیحاتی در این مورد توسط اساتید ارایه شد، اینکه چطور با القای آرامش در گفتگو و پذیرش اینکه با یک بار صحبت ممکن است به نتیجه دلخواه دست پیدا نکنیم و همچنین زمان دادن برای حل مسائل، میتوان کمک زیادی به پیشرفت روابط در بین افراد خانواده کرد.
در کف هر کس اگر شمعی بدی / اختلاف از گفتشان بیرون شدی
در انتهای برنامه، شیوه هایی که در روبروشدن با تعارضات زندگی میتوان بکار گرفت، به شرح زیر پیشنهاد شد:
- -تمرین آرامسازی جسمانی و روانی؛
- -شروع آرام مشاجره و گفتگو؛
- -بازسازی رابطه و تنش زدایی؛
- -گوش دادن به احساسات و خواسته های شریک زندگی؛
- -پذیرفتن نفوذ از جانب همسر(شریک زندگی)؛
- -مذاکره، مصالحه و توافق
از نکات بسیار قابل توجه در این برنامه، مشارکت فعالانه فرزندان در بحث های جمعی مادران خود و بزرگسالان بود و آنان نیز تجربیات و آموختههای خود را از این جلسات با دیگران به اشتراک گذاشتند. توجه و دقت این عزیزان به مباحث مطرح شده و گاه ارائه راه حلهای تحسین برانگیز توسط آنها یادآور این نکته است که چطور آموزش مناسب میتواند تعیین کننده مسیر صحیح زندگی و ایجاد تغییرات اساسی در آن باشد.
ثبت ديدگاه